Dünyanın En Küçük Fotoğraf Makinesi

Dünyanın en küçük fotoğraf makinesi

Bir fotoğraf makinesi ne kadar küçük olabilir? Günümüzde daha kolay taşınması için fotoğraf makineleri küçülmeye ve kompakt bir tasarıma kavuşmaya devam ediyor. Haliyle dünyanın en küçük fotoğraf makinesi de merak edilenlerden biri haline geldi. Fotoğrafçılık sektöründe adından sıklıkla söz ettiren bu özel cihaz hakkında tartışmalara son noktayı koyuyoruz.

Dünyanın En Küçük Fotoğraf Makinesinin Mucidi Kimdir?

Japon mühendis Hiroshi Tanaka, dünyanın en küçük fotoğraf makinesi mucidi olarak sektöre adını altın harflerle yazdırdı. Hiroshi Tanaka mikro mühendislik alanında uzmanlaşmış bir isim ve haliyle minyatür cihazlar geliştirmekte de bir hayli deneyimlidir. Uzun çalışmalar neticesinde dünyanın en küçük fotoğraf makinesini icat eden de Tanaka oldu.

Dünyanın En Küçük Fotoğraf Makinesinin Markası

Japon menşeili olan Minox markası, dünyanın en küçük fotoğraf makinesini üreten markadır. Minox, uzun yıllar boyunca hafif ve kompakt cihaz üretimleriyle adından söz ettirmişti.

Dünyanın En Küçük Fotoğraf Makinesi Nerede Üretildi?

Bu özel fotoğraf makinesi, Japonya’da, Tokyo şehrinde üretildi. Üretildiği yer ise bir teknoloji merkezidir. Minyatür cihaz üretimleri özel teknikler ve cihazlar gerektirdiğinden bu teknoloji merkezi seçildi.

Dünyanın En Küçük Fotoğraf Makinesinin Özellikleri

İşte en çok merak edilen detaylar burada! Dünyanın en küçük fotoğraf makinesinin özellikleri şöyle:

  • Boyu sadece 2 cm.
  • Ağırlığı 11 gram.
  • HD kalitesinde fotoğraf çekebiliyor.
  • USB bağlantısı var.
  • Şarj edilebilir bir bataryaya sahip.
Etiketler: Blog yazısı
Ağustos 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı