E-ticaret Ürün Çekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

E-ticaret ürün çekimi nedir?

İnternet üzerinden online olarak satış yapan firmaların ürün pazarlamasında en çok önem verdiği unsurlardan biri ürün fotoğraflarıdır. Hedef kitleye uygun bir şekilde gerçekleştirilen ürün çekimleri ile e-ticaret sitelerinin daha yüksek satış rakamlarına ulaşması mümkün olur. İşte bu nedenle e-ticaret ürün fotoğraf çekimi online pazarlamanın önemli bir parçasıdır.

E-ticaret Ürün Çekimi Nedir?

Bir e-ticaret sitesinde satışa sunulan ürünlerin fotoğraflarının profesyonel olarak çekilmesi, e-ticaret ürün fotoğraf çekimi olarak adlandırılır. Ürün fotoğraflarının yüksek kalitede, net ve hedef kitleye uygun olması son derece önemlidir.

E-ticaret Ürün Çekiminin Önemi

Öncelikle e-ticaret ürün çekimi müşterilerde ilk izlenimi oluşturması nedeniyle önem taşır. Müşterinin ürünü satın alma kararı vermesinde görsellerin etkisi oldukça yüksektir. Ürüne dair ilk izlenimi yaratan husus görsellerdir. Profesyonel bir yaklaşımla çekilmiş olan e-ticaret ürün fotoğrafları, firmaya dair güven verir. Aynı zamanda ürüne dair de güven verir ve satın alınması ihtimalini güçlendirir.

Ürüne dair detayların görsellerde net olması, ürünle ilgili endişelerin giderilmesinde önemlidir. Çünkü bu durumda ürünün doğru bilgilerinin aktarıldığı izlenimi oluşur ve bu da kaygıların giderilmesini sağlar. Özenli olarak çekilmiş, belirli bir kalitenin üzerinde olan ürün fotoğraflarının e-ticaret sitelerinin satışlarına doğrudan olumlu yansıma yaptığını belirtmeliyiz. Bu da firmalara rekabette avantaj sağlar ve satış hedeflerine giden yolda e-ticaret sitelerine ivme kazandırır.

Mobil cihazlardan yapılan alışverişlerin artmasıyla birlikte artık ürün görsellerinin daha küçük ekranda etkileyici görünmesi ve müşteriyi yakalaması da hedeflerden biri haline geldi. Dolayısıyla ürün fotoğraflarının kalitesi ve netliği de en önemli faktörler olarak değerlendirilmeye başlandı. İşte bu nedenle yüksek kalitede fotoğraf makinesi, kamera ve ürün fotoğrafçılığı ekipmanlarının kullanılması büyük bir önem taşır.

E-ticaret Ürün Çekimi Türleri

E-ticaret ürün fotoğraf çekimlerinde kullanılan bazı teknikler vardır. Bu teknikler tüm dünya genelinde kabul görmüş olan ve sayısız ürün seçeneği için tercih edilebilen fotoğraf çekimi teknikleridir.

Beyaz Fon Çekimi

En çok tercih edilen yöntemlerden biri beyaz fon çekimidir ve ürünün en çok ön plana çıkarıldığı çekim tekniğidir. Bu yöntemde ürün temiz ve desensiz bir beyaz fon önünde olur. Bu sayede ürünün özellikleri de son derece net bir şekilde görünebilir.

Kullanımda Ürün Çekimi

Kullanımda e-ticaret ürün çekimi yönteminde ise ürünün kullanımı sırasında çekilen fotoğraflar kullanılır. Bir kıyafetin modelin üzerindeyken fotoğrafının çekilmesi ya da bir teknolojik cihazın kullanımı sırasında görsellerin oluşturulması bu yönteme örnek olarak gösterilebilir.

360 Derece Ürün Çekimi

Ürünün bir dönme platformu üzerinde 360 derece görüntülemesiyle uygulanan çekim tekniğidir. Bu sayede ürünün her açıdan nasıl göründüğü potansiyel müşterilere görsellerle aktarılmış olur.

Detay ve Makro Çekimler

Ürünün detaylarının gösterildiği fotoğraf çekim tekniğidir ve bu teknikte makro lens çeşitleri kullanılır. Detay çekimlerde temel amaç ürünün çok küçük ayrıntılarının müşteriye gösterilmesi ve bu sayede ürün kalitesi hakkında fikir sahibi olunmasının sağlanmasıdır.

E-ticaret Ürün Çekimi İçin Gereken Ekipmanlar

Başarılı bir şekilde e-ticaret ürün çekimi yapılabilmesi için bazı ekipmanların kullanımına ihtiyaç duyulur. Bu ekipmanlar şunlardır:

Fotoğraf Makinesi ve Lensler

  • Nikon Z50 16-50mm + 50-250mm Kit: Profesyonel e-ticaret ürün fotoğrafçılığında rahatlıkla tercih edilebilecek bir modeldir. 4K video kayıt da yapabilen bu fotoğraf makinesi online siparişle sitemizden temin edilebilir.
  • Canon EOS 850D 18-135mm IS USM Lens Kit: Portre ve manzara çekimlerinde de tercih edilen bu fotoğraf makinesi e-ticaret ürün çekimlerinde sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Farklı lens modelleri ile uyumludur.
  • Nikon Z6 II + Z 24-200mm Lens + FTZ Mount Adaptör: Uzun yıllar her türlü çekim tekniğinde sorunsuz şekilde kullanılabilen Nikon fotoğraf makinesi, sahip olduğu üstün özellikler ile ön plana çıkar. Bu ürün modelinde uygun fiyat ise online sipariş sitemizde!

Işıklandırma Ekipmanları

Arka Plan ve Çekim Kutuları

Tripod ve Aksesuarlar

Işık Aksesuarları

Ürün çekimlerinde istenen ışık kalitesinin yakalanabilmesi için ışık aksesuarlarına ihtiyacınız olabilir. Godox, Camten gibi seçkin markaların ışık aksesuar çeşitlerini güvenle kullanabilirsiniz.

E-ticaret Ürün Çekimi Öncesi Hazırlıklar

İlk olarak e-ticaret ürün fotoğraf çekimi sırasında kullanılacak olan ekipmanların hazırlanması gereklidir. Ürünlerin de temizlenerek çekime hazır hale gelmesi sağlanmalı ve aynı zamanda yer seçiminin tamamlanmasına dikkat edilmelidir. Eğer bir konsept doğrultusunda ürün çekimleri yapılacaksa konseptin de önceden planlanması gereken tüm malzemelerin hazır olması sağlanmalıdır.

E-ticaret Ürün Çekimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürün çekimlerinde görüntü kalitesine ve netliğine çok fazla dikkat edilmelidir. Aynı zamanda e-ticaret ürün fotoğraf çekimi için belirlenen çekim tekniği ürünler hakkında bilgi veriyor olmalıdır. Firma imajının da dikkate alınması gerekir ve ürün çekimlerinde tercih edilen temanın marka imajına uygun olması önemlidir. Çekimlerde ürüne uygun bir arka planın tercih edilmesi, dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır.

Etiketler: Blog yazısı
Haziran 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı